Albeda en ss Rotterdam verzegelen samenwerking: ss Rotterdam wordt trotse partner van Hospitality Innovation Campus 

Albeda en ss Rotterdam verzegelen samenwerking: ss Rotterdam wordt trotse partner van Hospitality Innovation Campus 

Albeda en ss Rotterdam, een trots onderdeel van WestCord Hotels, blijven investeren in een goede relatie en verlengen hun samenwerking. Na jaren van succesvolle samenwerking om studenten aan boord van het schip op te leiden, gaan ze een nieuwe fase in door ss Rotterdam officieel te verwelkomen als partner van de Hospitality Innovation Campus (HIC). De overeenkomsten die deze strategische alliantie bezegelen, werden op dinsdagmiddag 12 maart ondertekend in de captain’s room op het schip. 

Simone Fredriksz, lid van het college van bestuur van Albeda, benadrukt het belang van deze stap: “De toetreding van ss Rotterdam tot de Hospitality Innovation Campus versterkt onze missie om excellent en inspirerend beroepsonderwijs te bieden. We zijn verheugd om onze samenwerking met ss Rotterdam voort te zetten en gezamenlijk nieuwe kansen te creëren voor de ontwikkeling van onze studenten. De maatschappelijke rol van ss Rotterdam en de bevlogenheid van de leiding zijn een krachtig voorbeeld van vakmanschap en sociale impact. Zo vindt een innovatieve wisselwerking plaats tussen onderwijs en werkveld.” 

Daar sluit Michael Westers, operationeel directeur WestCord Hotels, zich bij aan. “Wij zijn ontzettend trots op de lange en succesvolle samenwerking met Albeda. We zien enthousiaste studenten die een grote persoonlijke groei maken en zich jarenlang verbinden aan onze organisatie. We hechten heel veel waarde aan leren en werken. Deze combinatie is een heel goed voorbeeld van hoe het kan! Datzelfde geldt voor de samenwerking met de HIC. Onderwijs is de bron van innovatie.” 

De student staat centraal 
Het ss Rotterdam heeft al vanaf het begin maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De student staat centraal in deze leerwerkplek. In de speciaal ingerichte leslokalen aan boord, leert een student zowel de praktijk als de theorie van het vak. Horecastudenten van de opleiding Zelfstandig werkend kok zijn te vinden in de keukens van restaurants Lido en de Club Room. Studenten van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw werken in de bediening. Praktijkervaring wordt opgedaan onder begeleiding van leermeesters van ss Rotterdam en Albeda is verantwoordelijk voor de kwaliteit en doelmatigheid van het onderwijs. 
 
Hospitality Innovation Campus (HIC) 
De overeenkomst met de publieke-private samenwerking Hospitality Innovation Campus, die de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid initieert en faciliteert, is een logische stap. De HIC vormt een community waar werkveld, onderwijs en overheid samen leren en innoveren. Vanuit de overtuiging dat onderwijs en bedrijfsleven samen meer kunnen bereiken, werken de HIC in samenwerking met studenten van Albeda en ss Rotterdam, samen aan de programmalijn ‘Flexibilisering van hospitality onderwijs in het ritme van de praktijk’.  

Meer informatie 
Voor al uw persgerelateerde vragen kunt u contact opnemen met: Rateb Abawi Strategisch Adviseur en Woordvoerder bij Albeda.
E-mail :   
Telefoon: 06 38 55 7679 

Avatar foto
Door
Online redactie

You’re invited!

Hic-up bijwonen?

Tijdens een HIC-up komen specialisten uit de Hospitality wereld bij elkaar om elkaar te inspireren en next steps te definiëren. You’re invited! Wil je jouw verhaal delen met de wereld? Wil je een HIC-up bijwonen? Vertel het ons en we nemen contact met je op.