Docentstage versterkt brug tussen onderwijs en bedrijfsleven in Rotterdam Den Haag 

Docentstage versterkt brug tussen onderwijs en bedrijfsleven in Rotterdam Den Haag 

Op initiatief van HIC werden docenten van ROC Mondriaan uit Den Haag en Albeda uit Rotterdam uitgedaagd om de bruisende bedrijfswereld in de metropoolregio Rotterdam Den Haag te verkennen. De docentstage bood niet alleen een unieke kans voor interactieve kennisuitwisseling, maar verstevigde tevens de band tussen onderwijsinstellingen en bedrijven.

Veel bedrijven binnen de hospitality-branche staan voor personele uitdagingen en missen soms de samenwerking met het onderwijs. In een poging deze kloof te overbruggen, namen docenten van ROC Mondriaan en Albeda, cluster Hospitality, deel aan een inspirerende docentstage. Het initiatief bracht hen naar diverse bedrijven in de regio, waar zij op een interactieve wijze werden bijgepraat over actuele thema’s, successen deelden en de nieuwste ontwikkelingen in de sector ontdekten. 

Het hoofddoel van de docentstage was helder: onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar brengen. Docenten kregen de kans hun inzichten te verrijken, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Tijdens het evenement werden niet alleen successen gevierd, maar werden ook zorgen gedeeld en gezocht naar de rol die het onderwijs kan spelen bij het aanpakken van personele uitdagingen binnen de branche. 

De bedrijven ontvingen de docenten hartelijk, waarbij de hosts hen op een duidelijke en begrijpelijke wijze door het bedrijf leidden. De leervragen van de docenten werden zorgvuldig beantwoord, wat de effectiviteit van het evenement versterkte. 

Wat het evenement bijzonder maakte, volgens de deelnemende docenten, was de goed doordachte structuur en organisatie. Ze waardeerden het directe contact met het bedrijfsleven, de keuze voor inspirerende locaties en de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen. De ervaring om buiten de comfortzone van het dagelijkse onderwijs te treden, werd als verfrissend en waardevol beschouwd. De focus op sociale aspecten van studenten bood een leuke uitdaging en de uitwisseling tussen collega’s en het werkveld werd als bijzonder waardevol ervaren. 

De docentstage fungeerde als een platform voor het delen van kennis, het aangaan van samenwerkingen en het gezamenlijk verkennen van mogelijkheden om het onderwijs beter te laten aansluiten op de behoeften van het bedrijfsleven. Door deze geslaagde initiatieven wordt niet alleen het  

onderwijs verrijkt, maar wordt ook de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven versterkt, waarmee een positieve impuls wordt gegeven aan de toekomst van de Hospitality-sector in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. 

Wij willen onze dank uitspreken aan Nhow te Rotterdam, The James Hotel te Rotterdam, Savoy te Rotterdam, Marriott te Rotterdam, Stadsvilla Mout te Schiedam, Luxor Theater te Rotterdam, Café Pol + Bar Pepito (RW Horeca Groep) te Rotterdam, Depot Boijmans van Beuningen te Rotterdam, Novotel Den Haag City Centre te Den Haag, Voco Hotel te Den Haag, Hop en Stork te Den Haag, O’Casey’s Ierse Pub te Den Haag en het Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar voor hun enthousiaste reactie op de uitnodiging om deel te nemen aan dit evenement. 

Het projectplan en overige documenten worden gedeeld op een beschermde projectpagina. Meer weten over dit evenement? Neem contact op met Jeanine Schouten en Wanda van Kerchove, projectmanagers HIC; en  

Avatar foto
Door
Wanda van Kerchove

You’re invited!

Hic-up bijwonen?

Tijdens een HIC-up komen specialisten uit de Hospitality wereld bij elkaar om elkaar te inspireren en next steps te definiëren. You’re invited! Wil je jouw verhaal delen met de wereld? Wil je een HIC-up bijwonen? Vertel het ons en we nemen contact met je op.