Even voorstellen, onze nieuwe programmamanager Michel Kouer!

Even voorstellen, onze nieuwe programmamanager Michel Kouer!

Ik ben al sinds 2002 werkzaam in de Hospitality branche, begonnen bij de dienst van het Koninklijk Huis waar ik als Lakei alles leerde over gastvrijheid en mijn passie voor Hostmanship heb opgedaan. Ik heb ervaren hoe veel impact je op gasten kunt maken middels het toepassen van Hostmanship. Maar gastvrijheid/hospitality heeft niet alleen impact op de gasten die je bedient maar het helpt je ook om je eigen sociale vaardigheden te ontwikkelen. Vaardigheden die je altijd kunt toepassen zowel in je persoonlijke als professionele leven.

Na mijn tijd bij de dienst Koninklijk Huis ben ik werkzaam geweest in diverse operationele management rollen in de Hospitality sector. Hierdoor heb ik een groot netwerk op kunnen bouwen en heb ik de ontwikkelingen in de Hospitality sector van nabij meegemaakt. Waar in het begin van mijn carriere er een overvloed was aan goede medewerkers en studenten die hun bijbaan hadden in de Hospitality branche, is dit steeds minder geworden.

Het is voor bedrijven in de Hospitality sector steeds moeilijker geworden om goed personeel te krijgen en deze te behouden, hierdoor gaat de kwaliteit van de gastvrijheidsbeleving achteruit en daar ondervindt iedereen last van , zowel als gast in de horeca als bij het bellen van een servicedesk. Eigenlijk in alle sectoren waar mensen met elkaar in contact komen ondervinden we daar de gevolgen van.

In mijn tijd als Hospitality manager bij ADO Den Haag kwam ik voor het eerst in aanraking met het onderwijs, leerlingen van het ROC Mondriaan deden bij ons werkervaring op middels stages en het meewerken op evenementen. Hier zag ik hoe belangrijk het is om studenten de kans te geven zich te ontwikkelen.

Toen ik afgelopen november benaderd werd door de Hostmanship group met de vraag of ik mijn ervaringen zou willen delen om op deze manier een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de Hospitality sector kon ik niet anders dan ja zeggen!! 

Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en netwerk in te zetten en verbinding te zoeken en maken tussen het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs. Het is van groot belang dat we samenwerken om de doelstellingen die de Hospitality Innovation Campus zichzelf gesteld heeft te bewerkstelligen.

Avatar foto
Door
Michel Kouer

You’re invited!

Hic-up bijwonen?

Tijdens een HIC-up komen specialisten uit de Hospitality wereld bij elkaar om elkaar te inspireren en next steps te definiëren. You’re invited! Wil je jouw verhaal delen met de wereld? Wil je een HIC-up bijwonen? Vertel het ons en we nemen contact met je op.