Instroombevordering en beroepsoriëntatie

Instroombevordering en beroepsoriëntatie

Ricardo Kluivert is sinds februari 2023 begonnen als projectmanager Instroombevordering en Beroepsoriëntatie.

Wat mij vooral drijft, is het verbeteren van het imago van de hospitality sector.

Ricardo Kluivert, projectmanager Hospitality Innovation Campus

“Van oorsprong ben ik een horecavakman in hart en nieren, toch heb ik een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar het onderwijs.

Waarom deze stap? Na 14 jaar gewerkt te hebben in verschillende sectoren van de hospitality zoals hotellerie, restaurants en fastfoodbedrijven, kwam ik erachter dat ik het leuk vind om jongeren op te leiden. Naast mijn werk voor HIC ben ik nog altijd werkzaam als docent Horeca bij het Albeda cluster Hospitality. Tevens ben ik voor Albeda-locatie De Vloot (Maassluis) coördinator van de Beroepspraktijkvorming (stage) en voorlichter. Hierdoor kom ik veel in contact met het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs.

Vanuit het bedrijfsleven is veel vraag naar goed opgeleid personeel. Het valt echter ook op dat het beeld over wat werken in de Hospitality-sector inhoudt, bij jongeren en werkzoekenden, niet altijd duidelijk is. De afgelopen jaren ben ik op zoek gegaan naar manieren om dit te verbeteren.
Wat mij vooral drijft, is het verbeteren van het imago van de hospitality sector.”

Hoe kunnen wij, onderwijs en bedrijfsleven samen, jongeren succesvol benaderen en een realistisch en positief beeld schetsen van het werk in de sector?

Ricardo Kluivert

Betekenisvol
De initiatieven van HIC sluiten perfect aan op mijn ambities om dit te realiseren. Samen met de partners van HIC zal ik diverse activiteiten organiseren welke het beroepsbeeld van onze mooie Hospitality-sector kunnen verbeteren. Daarnaast ga ik mij ook bezighouden met het bevorderen van de instroom naar de Hospitality-sector. Hoe kunnen wij, onderwijs en bedrijfsleven samen, jongeren succesvol benaderen en een realistisch en positief beeld schetsen van het werk in onze sector? Kennen wij de keuzecriteria van scholieren, sluit voorlichting en werving hierop aan, sluit het beeld van Hospitality-onderwijs goed aan op het beeld van werken in de Hospitality? Genoeg om mee aan de slag te gaan!

Ben jij geïnteresseerd in de projecten Instroombevordering en/of Beroepsoriëntatie? Ik hoor graag van je en ben telefonisch bereikbaar op 06-27 37 44 14 of via mail. Ik probeer mijn werkzaamheden voor HIC zoveel mogelijk op de donderdag te concentreren.

Avatar foto
Door
Online redactie

You’re invited!

Hic-up bijwonen?

Tijdens een HIC-up komen specialisten uit de Hospitality wereld bij elkaar om elkaar te inspireren en next steps te definiëren. You’re invited! Wil je jouw verhaal delen met de wereld? Wil je een HIC-up bijwonen? Vertel het ons en we nemen contact met je op.